Wellbeing

Benefiti na putu transformacije: Osmišljavanje kulture koja inspiriše i podstiče

U svetu u kome smo svi akteri neverovatne dinamike i tektonskih promena koje utiču, pre svega, na nama značajno radno okruženje, benefiti postaju ključni katalizatori za stvaranje pozitivne organizacione kulture. Kroz pažljivo osmišljene i inovativne benefite, možemo, ne samo privući vrhunske talente, već i zadržati postojeće, stvarajući čvrstu osnovu lojalnosti. Na primer, benefiti poput fleksibilnog radnog vremena, rada od kuće  i podrške porodičnim vrednostima ne samo da povećavaju zadovoljstvo zaposlenih već i direktno utiču na povećanje stope zadržavanja.      

Po uzoru na prakse koje već postoje u kompaniji u kojoj radim, podeliću nekoliko istih  koje bi vam mogle dati ideju kako da u svojim organizacijama u još većoj meri obogatite radnu atmosferu i zadovoljstvo zaposlenih o kome svi intenzivno mislimo. Naša uloga nije da budemo samo posmatrači već i pokretači promena koje inspirišu i podstiču.

  1. Prostor za punjenje baterija

Zaposleni su srce svake organizacije i pružanje prostora za njihovo punjenje baterija ključno je za održavanje produktivnosti. Ukoliko ste o tome razmišljali na ovaj način, omogućavanje zaposlenima da rade sa bilo koje tačke sveta tokom određenog perioda može im pružiti neophodnu promenu okoline, inspiraciju i nove perspektive. Ovaj benefit ne samo da podstiče kreativnost već i jača osećaj povezanosti sa organizacijom.

  1. Podrška porodičnim vrednostima

Kada je reč o podršci porodičnim vrednostima, nekoliko ključnih benefita može stvoriti pozitivan uticaj na organizacionu kulturu. Razmislite o uvođenju fleksibilnog radnog vremena, rada od kuće, skraćenog radnog vremena petkom, omogućite zaposlenima  slobodni dan oko novogodišnjih praznika ili čak pružite mogućnost dodatnog dana za roditelje dece koja kreću u školu ili vrtić… Sve su to prilike da se zaposlenima omogući lakši balans između poslovnog i porodičnog života.

  1. Zabava na poslu

Radno okruženje u kojem zaposleni uživaju ne samo da poboljšava njihovu produktivnost već i doprinosi pozitivnoj atmosferi. Omogućite zaposlenima mesto dobre zabave. Razmislite o organizovanju različitih tematskih događaja, jednostavnih druženja petkom popodne i sl. Neka prostorije namenjene za opuštanje za vreme pauze budu CHILL ZONE u kojima će se zaposleni osećati kao kod kuće I gde će imati priliku da se opuste iz kafu, masažer i društvene igre. Srećni zaposleni su često i produktivniji zaposleni.

  1. Bezbednost i zdravlje na prvom mestu

Kada se zaposleni osećaju sigurno i zaštićeno, njihova posvećenost poslu raste. Pružanje privatnog zdravstvenog osiguranja, osiguranja od nezgode 24 časa, kao i drugih benefita koji se tiču dobrobiti zaposlenih, dokazano značajno poboljšavaju organizacionu kulturu i povećavaju retenciju. Privatno zdravstveno osiguranje je benefit na koji smo dobili ubedljivo najviše komplimenata kroz interne ankete, razgovore i intervjue.

Kao zaključak bih izdvojila da su “pametno” osmišljeni benefiti, nastali konstantnim osluškivanjem zaposlenih, temelj pozitivne radne atmosfere. Oni nisu samo povlastice za zaposlene već i ključni elementi koji grade snažnu organizacionu kulturu i čine radno mesto ne samo produktivnim već i prijatnim.

Neka naša praksa bude, ne samo inspiracija, već i pokretač inovacija uzbudljivog putovanja transformacije organizacione kulture.

Autorka teksta: 

Katarina Ivanović, Head of HR, I&F Mediabrands and Adriatic Advertising

     

O kompaniji – I&F Mediabrands and Adriatic Advertising:

Mi smo jedan od vodećih komunikacionih sistema u jugoistočnoj Evropi. Naša snaga na tržištu je preko 400 profesionalaca u različitim domenima kreativnog, medijskog i advertajzing biznisa. Poslujemo na regionalnom nivou I to u osam država, u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

Mi kreiramo komunikacije koje su prilagođene modernom dobu i nudimo našim klijentima integrisane alate marketinških rešenja pomoću svih naših agencija. Više od dve decenije naše agencije sarađuju sa lokalnim, regionalnim I internacionalnim klijentima pomažući im da razviju svoje brendove, ponudu i prošire poslovanje.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button