Wellbeing

Dostupnost digitalnih sadržaja osobama sa invaliditetom je investicija, a ne trošak

Šta je web pristupačnost

Web pristupačnost jeste mogućnost da ljudi sa invaliditetom, kao i osobe bez istog, mogu ravnopravno koristiti određeni online proizvod. Pod ovim pojmom uglavnom podrazumevamo sajtove, mobilne aplikacije i razne platforme. Pristupačnost najčešće ne znači promenu izgleda ili dizajna proizvoda, već njegovog koda. U cilju postizanja maksimalne pristupačnosti, proizvod mora biti izrađen u skladu sa međunarodnim standardom za pristupačnost WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Ovaj standard predviđa niz korisničkih situacija koje mogu biti nedostupne osobama sa invaliditetom, i predlaže rešenja za iste.

Zakonska regulativa

 

Web pristupačnost je u izvesnoj meri i zakonski propisana. Kompanije su u obavezi da online proizvode učine pristupačnim i mnoge su već napravile značajne iskorake na ovom polju.

Član 3. Zakona o Amerikancima sa invaliditetom (American disabilities ACT), usvojen 1990. godine, obavezuje kompanije da osobama sa invaliditetom pruže jednaku mogućnost za pristup robi ili uslugama koje nude. U periodu 2007-2023. ovaj zakon je dopunjivan različitim stavovima Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država, tako da sada važi i za online proizvode i usluge. 

Ukratko, bilo koja online usluga i proizvodi koji se koriste ili prodaju na teritoriji SAD, moraju biti dostupni osobama sa invaliditetom bez obzira na industriju. Brojni poslovni subjekti su usled tužbi korisnika na osnovu ovog zakona već morali da isplate značajne odštete. Pored toga, presude ih obavezuju da svoj digitalni sadržaj učine pristupačnim. Ovom zakonu ne podležu kompanije ispod 15 zaposlenih.

Od 28.06.2025. godine, u državama Evropske unije primenjivaće se evropski zakon o pristupačnosti (European accessibility act). Zakon obavezuje kompanije koje posluju u ovim državama, čak i ako su one registrovane izvan istih. Ukoliko, na primer, određena online prodavnica izvan EU prodaje u državama članicama, njen website mora biti pristupačan. 

Svoje postojeće digitalne servise kompanije mogu bez posledica uskladiti sa EEA do 28. juna 2025, nakon čega postoji mogućnost podnošenja tužbi za nepristupačnost. U slučaju sklapanja ugovora sa trećom stranom, na primer, platnim sistemom na koji konkretna kompanija ne može da utiče, dat je tranzicioni rok do 28.06.2030. da eksterni servisi implementiraju pristupačnost. Firme i organizacije sa manje od 10 zaposlenih, ili godišnjim prometom nižim od 2.000,000 eura, izuzete su od ovog zakona.

 

Zašto je pristupačnost važna za kompanije?

 

Ono što rampe na ulazima omogućavaju osobama sa invaliditetom u fizičkom svetu, vođenje standardima pristupačnosti omogućava u digitalnom. Broj osoba sa nekim oblikom invaliditeta je najbrže rastuća populacija, pod čime se podrazumeva i proces starenja. Pristupačni proizvodi su istovremeno jednostavni za upotrebu, pa od toga koristi imaju ne samo osobe sa invaliditetom već svi. Kroz pristupačnost, kompanije šalju poruku inkluzivnosti ka zaposlenima, što dovodi do dužeg zadržavanja kadrova. Odgovornim politikama poput primene web pristupačnosti kompanije ne samo da zadržavaju već i privlače kvalitetne talente, šireći vrednost jednakosti.

 

5 ključnih benefita web pristupačnosti za kompanije

 

  1. Smanjevanje pravnih rizika 

Kompanije sa pristupačnim digitalnim proizvodima su prilično zaštićene od tužbi korisnika. U proteklih 5 godina broj tužbi za nepristupačnost u Sjedinjenim državama se više nego udvostručio, a sličan trend se očekuje i u Evropi. Digitalna pristupačnost štiti kompanije od odšteta koje mogu iznositi i do nekoliko stotina hiljada eura i osigurava reputaciju.

  1. Prihodi od osoba sa invaliditetom

Prosečno 7-10% posetilaca sajtova na mesečnom nivou imaju invaliditet koji zahteva digitalnu pristupačnost u cilju uspešne kupovine. Osobe sa invaliditetom su vrlo lojalni klijenti. Ukoliko znaju da na određenom sajtu mogu lako da kupuju, često će mu se vraćati, jer potraga za novim pristupačnim konkurentom iziskuje vreme. Dakle, kompanije sa pristupačnim proizvodima samo po ovom osnovu mogu uvećati prihode za 7-10%.

  1. SEO optimizacija

Google algoritam bolje rangira pristupačne sadržaje od onih koje to nisu. Pristupačne sadržaje je lakše pronaći, što povećava i broj poseta potencijalnih klijenata bez invaliditeta.

  1. Povećanje popularnosti brenda

63% potrošača radije kupuje od društveno odgovornih kompanija. Dostupnost usluga ili proizvoda osobama sa invaliditetom je snažan pokazatelj da je kompaniji stalo do svih klijenata.

  1. Viši stepen inovativnosti

Ogromna većina online proizvoda nije potpuno pristupačna. Kreiranjem digitalnog okruženja dostupnog za sve, kompanije mogu postati prepoznatljive u svojoj industriji, i istaći se korisničkim iskustvom koje većina konkurenata ne pruža.

Kako do web pristupačnosti?

 

U zavisnosti od budžeta i nivoa znanja svojih IT stručnjaka, može se pribegavati različitim rešenjima. Najpouzdaniji način postizanja pristupačnosti podrazumeva reviziju sajta ili aplikacije koju sprovodi specijalizovana agencija. 

Rezultat revizije je izveštaj sa svim pronađenim problemima pristupačnosti, i načinima za njihovo otklanjanje. Ispravke može sprovoditi naručioc ili nezavisna agencija. Nakon što agencija za pristupačnost potvrdi da su sve identifikovane greške ispravljene, kompanija dobija pismo o usklađenosti. Time joj se pruža pravna sigurnost. 

Druga opcija je testiranje upotrebljivosti. Osoba sa invaliditetom prolazi kroz digitalni proizvod, simulirajući realno korisničko iskustvo. Klijent dobija video recenziju i sveobuhvatni izveštaj o mestima gde su pronađeni problemi pristupačnosti, sa kojima se korisnici sa određenim tipom invaliditeta mogu suočiti. Pošto veliki broj problema pristupačnosti pogađa slepe i slabovide, oni najčešće rade ovakav tip testiranja. Ovaj metod je cenovno veoma isplativ i predstavlja najbrži način prepoznavanja ključnih grešaka. Ipak, ne otkriva sve probleme, niti kompanije dobijaju pismo o usklađenosti. 

Adekvatan trening za zaposlene takođe može povećati digitalnu pristupačnost. Radi se o edukaciji pisanja sadržaja za društvene mreže i sajtove, u formatu koji je lako dostupan i osobama sa invaliditetom.

Pristupačnost nije sprint, već stalno putovanje na novu destinaciju, i baš zato je smatraju dinamičnom. Ukoliko je upotrebe na pravi način, kompanije znatno mogu uvećati prihode i lojalnost zaposlenih. Srećno!

 

Autor: Lazar Bulatović, Konsultant za web pristupačnost 

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button