Nosioci promena, na početku i kraju, uvek su ljudi.

U prirodi je ljudi da se udružuju i nalaze rešenja zajedno, naročito kada ona nisu laka i kada su upućena na širu društvenu promenu. Svaka inicijativa da se zajednica prepozna i podigne je dragocena.

 

 Slaba strana HR-a u Srbiji, a i regionu, jeste neusklađenost praksi i znanja. Postoje izuzetno razvijeni HR sektori sa jakim profesionalcima i izuzetnim praksama. Ove prakse često dolaze iz centrala kompanija koje su globalne, dok domaće kompanije nekada znatno zaostaju za njima.

Ta neusklađenost ometa proces generisanja znanja – jedni znaju puno i imaju mogućnost da se kontinuirano usavršavaju, kao i delimičnu ili čak potpunu podršku menadžmenta u tome, dok drugi jedva izlaze iz okvira nekadašnje kadrovske službe, nekada možda i samo promenom imena.

 

HR World Community nastao je sa ciljem da se HR funkcija prvenstveno osnaži, kroz deljenje znanja i najboljih praksi usaglasi sa globalnim trendovima, približi biznisu i osvesti svoju vrednost kao izuzetno bitna strateška funkcija u svim kompanijama koje brinu o svojim zaposlenima. Kroz meetup-ove, publikacije, industrijske događaje, stručne odbore i mnoštvo drugih HR aktivnosti usmerenih na jačanje zajednice – mi ćemo u tome uspeti. Zajedno.

Šta nas očekuje u 2022?

2x HR World Community okupljanje

Želimo da u 2022. okupimo (za sada online, a ako situacija to bude dozvolila i uživo) SHRC zajednicu i pričamo o dobrim praksama i unapređenju HR-a.

HR World časopis No.7 & No.8

Kao Serbian HR Community član dobićete još 2 broja HR World časopisa sa najnovijim trendovima i mišljenjima eksperata.

HR Chit Chat

Tokom godine ćemo na Instagram Live-u ćaskati sa stručnjacima iz različitih oblasti HR-a, gde ćemo pokriti aktuelne trendove i probleme sa kojima se struka suočava.

Masterclasses

Ovo je prostor gde se bavimo konkretnim veštinama i informacijama koje mogu olakšati realizaciju projekata na kojima radite ili donošenje nekih odluka.

Community of Practice

Pridružite se manjim zajednicama u kojima ćete moći da podelite i saznate konkretne uvide koji se tiču vaših dnevnih zadataka.

Community of Industry Excellence

Pridružite se zajednici industrije u kojoj radite i budite u toku sa novostima koje dolaze.

Postanite deo HR World zajednice!

Korporativni član

Zainteresovani ste da vaša kompanija postane član HR World zajednice?

Individualni član

Zainteresovani ste da se kao fizičko lice pridružite HR World zajednici?

HR marketplace

Zainteresovani ste da svoje usluge predstavite članovima HR World zajednice?

Serbian HR Community u 2021.

1 +
individualnih članova
1
SHRC okupljanja
1 +
Expert Talks & Councelings
1 +
Korporativnih članova
1 +
Vendora
1 +
Učesnika na događajima
Back to top button