HR World korporativni član

O nama

Priča o Mona brendu počinje 1989. godine, kada je istoimenu kompaniju osnovao bračni par Momirović. Njihova vizija je bila da ljudima ponudi kvalitetne modne komade u kojima će se osećati samouvereno i prefinjeno, a Mona je jako brzo postala sinonim za kvalitetne kožne tašne i jakne.

Tokom više od tri decenije postojanja, ova porodična kompanija prošla je dug razvojni put. Danas Mona ima tri proizvodna centra u kojima se ručno izrađuju proizvodi od kože, tekstila i krzna. Pored muške i ženske konfekcije i galanterije, asortiman je nedavno upotpunjen i ženskom obućom od kože, dizajniranom od strane Mona dizajn tima, a ručno izrađenom u Italiji. Maloprodajna mreža se proteže na pet tržišta u regionu i čini je preko 50 Mona i Mona Man prodajnih objekata, a zahvaljujući veleprodaji i internet prodaji, Mona komadi su deo garderobera kupaca širom sveta.

U ovom trenutku kompaniju čini blizu 900 zaposlenih u pet zemalja i trend rasta se nastavlja, s ambicijom da se Mona pozicionira kao globalno prepoznatljiv brend. Uprkos velikim ambicijama, kompanija nastavlja da neguje iste vrednosti i ljubav prema poslu koja je utkana u svaki šav.

Vesti i blogovi kompanije

OBUĆA KAO NOVITET MEĐU PROIZVODIMA

Pored najnovijih muških i ženskih artikala, od ove jeseni, verni pratioci brenda Mona imaće priliku da se upoznaju i sa obućom kao novitetom među proizvodima. Ideja o cipelama koje bi upotpunile Monin sofisticirani stil prerasla je u viziju o ženama koje samopouzdano koračaju u ručno rađenim modelima od najfinije kože.

Postani deo našeg tima

Pri odabiru novog člana tima, pored profesionalnih kompetencija uvek procenjujemo u kojoj se meri vrednosti koje negujemo poklapaju.

Kada vrednosti koje negujemo u kompaniji Mona pretvorimo u ponašanja, naš idealan kandidat izgleda ovako:

– visoko vrednuje kvalitet u radu i kontinuirano učenje;
– razmišlja o načinima na koje može unaprediti postojeće procese i deli svoja znanja i ideje;
– ne odugovlači sa odlukama, stoji iza onih koje je napravio/la i poštuje dogovor;
– grešku vidi kao priliku za učenje;
– otvoren/a je ka promenama i brzo im se prilagođava;
– poštuje svoje kolege/inice bez obzira na socio-demografske razlike i ponaša se na način koji uvažava mišljenje, osećanja, potrebe i integritet drugih.

U kompaniji Mona, selekciju vidimo kao dvosmeran proces. To je prilika da se kandidat i kompanija upoznaju, te da na osnovu razmenjenih informacija zaključe da li žele da sarađuju.

S jedne strane, predstavnici kompanije procenjuju da li kandidat poseduje potrebna znanja, veštine i osobine za uspešno obavljanje zadataka na poziciji za koju se prijavio, kao i u kojoj meri bi se uklopio u tim i šire gledano, organizacionu kulturu.

Sa druge strane, kandidat je takođe u ulozi nekoga ko vrši procenu – da li mu radni uslovi, zadaci i benefiti predviđeni pozicijom odgovaraju i u kojoj meri bi mu radna atmosfera odgovarala.

Zato Vas ohrabrujemo da budete slobodni da pitate sve što Vas zanima! Ovo je jako važno jer smatramo da do obostranog zadovoljstva i dugoročne saradnje može doći jedino ako obe strane imaju sve potrebne informacije i jasno komuniciraju svoja očekivanja.

Back to top button