Innovative HR

Kako delimo znanje kroz 3U projekat?

I&F Sistem je ove godine osmislio i krenuo u realizaciju jednog projekta od koga mnogo očekujemo i zato i želimo da ga podelimo sa HR zajednicom. Naši kreativci su ga nazvali “3U” – Upotpuni, Unapredi, Usavrši.

A mi se nadamo da će 3U prerasti u nešto veće i više od onoga što i sami očekujemo jer je sam po sebi snažan, smislen, koristan za sve zaposlene i na juniorskim i na seniorskim pozicijama. 

“3U” - Upotpuni, Unapredi, Usavrši

ŠTA JE 3U?

Radi se o jednogodišnjem, a nadamo se da će prerasti i u višegodišnji projekat deljenja znanja. Kada ne bismo bili skromni mogli bismo da kažemo da je ovo jedinstveni projekat na tržištu sa fantastičnim predavanjima i radionicama koje samo neko ko radi u ovakvom sistemu i okruženju može da proizvede, podeli, podrži i prikaže.

Reč je o projektu koji uključuje sve zaposlene u Srbiji i u regionu, koji povezuje kreativnu industriju sa medijskom, PR sa strategijom, ekologiju sa produkcijom, ekološku održivost sa društvenim mrežama… a na taj način i sve naše zaposlene u kome god delu industrije da rade i na kom god tržištu da žive.

KOJI SU BILI KORACI?

Krenuli smo od toga da je jedna od glavnih odlika naših zaposlenih radoznalost, a ovo je način da im pružimo pogled u svet svojih kolega pored kojih svakodnevno rade a da ne znaju šta tačno, čime se bave, šta je finalni proizvod, kako su došli dotle i šta posle. Svako nudi pogled u jedan potpuno drugačiji svet iz neke sasvim druge perspektive. Usko svoje, usko stučno i široko kreativno.

Kroz niz kreativnih i interaktivnih predavanja uz mnogo primera, uglavnom video primera, svaka od agencija predstavlja na svoj specifičan način samo svoje ekspertize kako bi ceo sistem imao uvid u kompletnu sliku šta sve imamo u ponudi za klijenta ili za nas same, šta se sve proizvodi u našim radionicama, industrijama i koje su to sve industrije.

Svi zaposleni su pozvani da prisustvuju, da se uključe, a nakon prvog dela, gde će se sve agencije predstaviti kroz jedno ili više interaktivnih predavanja, planirane su tailor-made radionice za sve one koji žele da saznaju još više. 

Projekat je pravo osveženje za sve zaposlene jer dobijaju niz kreativnih i edukativnih predavanja od svojih kolega i na taj način mogu da steknu širu sliku o samoj kompaniji u kojoj rade, o tržištu, da šire svoje vidike i pronalaze se u konkretnim temama za koje mogu da se prijave da idu dalje u dubinu. Tu dubinu će dobiti na radionicama koje će biti follow up ovih predavanja. 

Predavanje „STRATEGIJA ETC” Katarine Pribićević i strateškog odeljenja agencije McCann nas uvodi u suštinu pojma strategije i vodi kroz proces planiranja.

Sadržaj predavanja koristi primere domaćih i svetskih brendova, njihovih polaznih tačkaka za stvaranje strategije i osmišljavanje platformi koje će kasnije prerasti u pravu kampanju. 

Predavanje je propraćeno brojnim video materijalima gde su dokumentovane najupečatljivije kampanje ne samo naših brendova već i stranih koje imaju takav impakt da menjaju svet. 

Predavanje „Uvod u kreativne procese i alate“ Jane Savić Rastovac i Kristine Jovanović nam pruža priliku da vidimo primere naših i worldwide kampanja provučenih kroz set kreativnih alata koji se koriste da bi se došlo do same ideje. 

Na slikovit način, opet putem video primera, prolazimo kroz sve načine nastanka jedne ideje koja vodi do bilborda, TV ekrana, usmenih poruka, zidova zgrada i beskrajnog izvora prenošenja poruka. 

Ono sto nas čeka je Strateško planiranje u medijima, pa zatim Programmatic planning, Osnovni medijski pojmovi i Medijski leksikon. Pre prelaska na druga poglavlja kao što su PR, Digital, Produkcija, Sustainability, imaćemo predavanje Behind the scenes gde će se zaposleni upoznati sa najboljim, ali i najgorim slučajevima kampanja i objašnjenjima kako se i zašto dotle došlo. Delimo i drugu stranu medalje, ne samo onu nagrađivanu, već i ono što se mora i što klijent želi. 

Ova akademija znanja kroz uključivanje svih zaposlenih, bez obzira na njihovu glavnu ekspertizu, širi uticaj na brending, pozicioniranje na tržištu i ostvarivanje strateških ciljeva cele kompanije, iako je samo interne prirode. 

Nadamo se da će svaki zaposleni koji prati ova predavanja izaći pun utisaka, kreativniji, motivisaniji i ponosniji na činjenicu što radi u našoj kompaniji. 

Autori: HR tim I&F Grupe

O kompaniji:

I&F grupa je jedan od vodećih komunikacionih sistema u Jugoistočnoj Evropi i nordijskom regionu. Više od dve decenije naše agencije pružaju uslugu koja lokalnim, regionalnim i internacionalnim klijentima pomaže da razviju svoje brendove i prošire svoje poslovanje. Naš posvećen tim čini više od 650 zaposlenih u 12 zemalja, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji,, kreiranju TV sadržaja, kao i na svim formama digitalnog marketinga.

 

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button