Praznični program

Praznični odmor je pravo vreme da se podsetimo tema koje su obeležile 2021.

Pripremili smo novogodišnji paketić koji je ujedno i jedinstvena prilika za sve one koji nisu deo HR Community
da zavire u deo sadržaja koji smo kreirali tokom cele godine, a planovi za 2022. su još veći i zanimljiviji.

EXPERT TALK: AGILE HR

Šta je zapravo i kako se uvodi agilni HR pristup pričala nam je Biljana Rakić u okviru Community of Practice sastanka grupe “Innovative HR | New methodologies”.

Biljana je CHRO u kompaniji COING i sa nama je podelila svoje iskustvo i najbolje prakse iz kompanije u kojoj trenutno radi na razvoju zaposlenih i unapređenju organizacione kulture.

EXPERT TALK: IT TALENT ACQUISITION AND RETENTION

Šta se promenilo po pitanju fokusa u regrutaciji IT profila u poslednjih 5 godina i koji izazovi stoje pred HR-ovima u ovoj industriji kada se radi o privlačenju i zadržavanju talenata saznajte u novom Expert Talk-u!

Naši gosti bile su Jelena Samardžija | Talent Manager | Levi9 i ​​Marija Holjevac | Talent Acquisition Manager | Seven Bridges i sa njima smo razgovarali i o budućnosti zapošljavanja IT talenata i tome kako se izboriti sa manjkom kompetennih kandidata.

EXPERT TALK: PRIMENJENI EXCEL ZA HR PROFESIONALCE

U ovom Expert Talk-u pričali smo o upotrebi Excela isključivo za potrebe rada u HR-u – step by step!

Naš gost, Jovo Stokić, Senior konsultant u kompaniji TECOR, sumirao je svoje iskustvo rada sa HR-ovima i objasnio najčešće nedoumice i nepoznanice sa kojima se susreću u Excel-u, a takođe i predstavio brojne formule i funkcije koje su od koristi za svakog HR-a čiji posao zahteva redovnu upotrebu ovog programa.

Koje su najčešće korišćene formule i trikovi koji se koriste prilikom pravljenja izveštaja? Pivot tabele – čemu služe, kako ih napraviti i najbolje koristiti? Kako da na najefikasniji način vodimo evidenciju godišnjih odmora? Koje su to HR metrike koje mogu da se izračunaju za 5 minuta i koje podatke treba prikupiti?

HR SAVJETOVANJE: SISTEMATIZACIJA RADNIH MJESTA

Sve što ste hteli da znate o Sistematizaciji radnih mesta donosimo u HR Savetovanju u okviru Montenegro HR Community.

Ko ima obavezu donošenja sistematizacije u kompaniji? Ko donosi Pravilnik o sistematizaciji i šta se njime uređuje? Kako se kreira i šta bi sve trebao da sadrži? Kako se uvodi sistematizacija u kompanijama koje ovaj segment još uvijek nisu regulisale?

Na ova i još mnogo drugih pitanja odgovorila je sagovornica Violeta Ivović, suvlasnik i izvršni direktor kompanije Finalis koja se bavi pružanjem pravnih, administrativnih i računovodstvenih usluga i podrške raznim preduzećima.

EXPERT TALK: WELLBEING ZAPOSLENIH

Slobodanka Cvetković | Talent Acquisition & Performance Management South East Europe | PMI i Uroš Mitić | HR Consultant | Balance Consulting odgovorili su na pitanja:

1. Koji je najvažniji segment wellbeing-a o kojem HR i kompanije treba da razmišljaju?
2. Na koji način vaša kompanija podržava i sprovodi wellbeing?
3. Da li su iste prakse wellbeing-a za zaposlene koji rade online i za one koji rade offline? Navedite nekoliko konkretnih praksi.
4. Na koji način kreirate wellbeing program za svoje zaposlene (klijente) i šta je sada glavni izazov kod hibridnog režima rada?
5. Koje faktore posmatrate kada želite da izmerite wellbeing u kompaniji i na koji način to radite?
6. Često se misli da samo HR sprovodi wellbeing. Na koji način podstaći i menadžment i C-level da o ovoj temi razmišljaju aktivno i da sprovode konkretne korake?

Back to top button